Echipa Centrului Medical Valleriana alcătuită dintr-un grup  de specialiști, animată de dorința de a vă pune la dispoziție experiența, cunoștințele și pasiunea pentru oameni, dublate de o dotare cu aparatură medicală performantă, vă așteaptă să treceți pragul clinicii. Centrul Medical Valleriana dorește să prevină, nu doar să trateze! Medicii specialiști în cardiologie, Emilian Dumitru – medic specialist și Cristina Căldăraru – medic primar, vă așteaptă pentru consult de specialitate.

Consultul de rutină poate evidenția problemele de natură cardiacă și este indicat mai ales pacienților cu istoric familial de boală cardiovasculară. Pentru a evidenția debutul unui infarct, mediul cardiolog va efectua o electrocardiogramă (ECG), care are rolul de a prezenta eventualele probleme cardiace. Se vor efectua analize de laborator precum enzimele cardiace (troponina I și T și CK-MB, mioglobina, AST/ALT, LDH și CK).

Cea mai comună manifestare a infarctului miocardic, este durerea severă survenită brusc în piept, durere ce poate radia în maxilar, în urmărul și apoi în brațul stâng sau în ambele brațe. De asemenea, pacientul poate manifesta transpirații excesive, stări de fatigabilitate, dificultăți în respirație.

Durerea resimțită este similară cu angina pectorală, însă este mult mai intensă și durează mai mult (între 15 minute și câteodată, câteva ore). Sun cazuri în care pacienții, nu prezintă nici un simptom, iar infarctul totuși se produce, pacienți care  resimt în piept doar un disconfort moderat confundat cu indigestie și pacienți care se prăbușesc brusc și își pierd viața, având o stenoză largă.

Centrul Medical Valleriana din Târgoviște, aflat pe Calea Domnească, nr. 226, vă așteaptă pentru a evita asemenea complicații. Pentru programări puteți suna la numerele de telefon 0245 222 203 și 0245 222 204 sau puteți merge la sediul clinicii din munipiul Târgoviște.